Curly Girl Metoda

Jeste ikad zastali i pročitali sastojke svoje kreme za lice? Mlijeka za tijelo? Ili možda regenaratora za kosu? Ne, naravno da niste. Nisam ni ja.
Ali nećemo si uzet za zlo, ipak vjerujemo kozmetičkoj industriji. Ili ne? Hm..

Ponukana svojom metlom koja mi je rasla iz tjemena, bacila sam se na istraživanje i guglanje,  zašto nakon toliko godina korištenja skupih proizvoda za kosu ja i dalje imam metlu. Nakon mora članaka i savjeta nekim čudom iskoči i tema na forumu o kovrčavoj kosi. Uglavnom, krenula sam čitati i tu sam se susrela prvi put sa pojmom Curly girl metode. Bacila sam se na istraživanje pojma i imala sam osjećaj nakon par sati čitanja da sam otkrila Ameriku! Kako nisam do sad za ovo čula, pa kako nitko nije negdje pisao o tome? Pa cijeli život ja živim u laži, cijeli život na svoju metlicu stavljam deterdžente, maltene Čarli?! Da, vaš šapon za kosu ima isti sastojak kao i deterdžent za prati suđe.  Ali nikad nije kasno za spas i pravi put u životu.  Proučila sam dobro kakve proizvode treba kupit i potrčala u prvi dućan te krenula s primjenjivanjem pravila.

Curly Girl metoda je najprije priroda i ljubav u vašoj kosi te stoga postaje i cijeloživotni princip kada se jednom usvoji. Osim što sada njegujete svoju kovrčavu metlicu prirodnim proizvodima, dajete joj pažnju više nego ikad te ju ne mučite na 220 stupnjeva pegle za kosu.  Pravila metode je bitno slijediti da bi se kosa oporavila u potpunosti. Nema pegle,  nema prevrućeg zraka iz fena, nema četkanja na suho.  Metoda se drži samo dozvoljenih prirodnih sastojka i elementa koji nisu štetni.  Svi oblici oštrih deterdženata – sulfata te svi oblici silikona, parabena, mineralnih ulja i parafina su zabranjeni. Zbog ukidanja oštrih sulfata zna se dogoditi kod tanke i fine kose da se stvara build up što otežava valove i kovrče i oni gube formu. U tom slučaju sasvim je u redu pranje kose običnim šamponom koji sadržu sulafte jednom u mjesecu, da bi se uklonili svi sastojci što otežavaju kosu. Dakle, neće vam nitko osjeći kosu ako stavite malo sulafata ili se jednom ili dva puta opeglate u godini. Bitno je da se vi osjećate dobro i ugodno a kada dovoljno istražite ovu metodu i krenete sa primjenjivanjem vjerovatno ćete ostati u čudu i nevjerici,  jer nakon mjesec dva primjenjivanja vidjeti ćete prve promjene i zahvaljivati internetu na otkriću.

Da li je ova metoda dovoljna za zdravlje kose? Rekli bi mnogi da je. 100% je. Ali to su sve osobna iskustva, tako ako želite probati samo naprijed. Dobro se uputite prije početka. U tome će vam pomoći internet, Instagram i Facebook na kojem postoji grupa Kovrčavice s Balkana – Curly Girl metoda.  

Sretno!

Ostavi komentar

Kategorije proizvoda -

Oznake proizvoda -

Karakteristike -