RICINUSOVO ULJE – POMAŽE LI DOISTA U RASTU KOSE ( OBRVA, TREPAVICA…) ?

Izvor: Internet

Izvor: Internet

Ricinosovo ulje: potpuno prirodan lijek za probleme s ispadanjem kose, obrva i trepavica dobiva samo pohvale u bespućima interneta i društvenih mreža. Jesu li te pohvale o njegovim učincima stvarne ili se trebamo uvjeriti sami? Mnoga prirodna ulja popust kokosovog, argana i ulja ružmarina nalaze svoje mjesto u kozmetici kao prirodni lijekovi protiv raznih problema kose i kože. Ricinusovo ulje, međutim, vodi glavnu riječ po pitanja sprečavanja ispadanja kose i ubrzanja njenog rasta. Osim kose, mi žene ga koristimo i na našim obrvama i trepavicama te malo i na suprugu koji je počeo ćelaviti. O da, muškarci u strahu od gubitka kose također hitaju po savjete na Reddit i Google kako da spriječe tu nevolju.

PREDNOSTI RICINUSOVOG ULJA

Postoje dvije vrste najpoznatije po blagodatima jačanja korijena kose – ricinusovo ulje zlatne boje i crno ricinusovo ulje koje je napravljeno od prženih ricinusovih sjemenki i za koje se kaže da je jače zbog alkalnijeg sastava. Oboje su jako guste konzistencije i teški što može malo stvarati problem ali nadoknađuju to svojim impresivnim sastavom vitamina E i masnih kiselina. “Ricinusovo ulje bogato je ricinoleinskom kiselinom koja ima protuupalna, protugljivična i antibakterijska svojstva”, kaže Guy Parsons, certificirani triholog i osnivač My Hair Doctor *.

Ricinoleinska kiselina također pomaže u promicanju rasta i zdravlja obrva i trepavica ( pogotovo kod oporavka trepavica nakon skidanja umjetnih).

Sljedeća ključna prednost ricinusovog ulja je sposobnost povećavanja protoka krvi oko vlasišta, zbog čega mnogi ljudi vjeruju da ono može pospješiti rast kose. Treba postojati još dokaza, kaže Guy, koji će pokazati izravnu vezu: “Ne postoji veza između folikularnog rasta dlake i ricinusovog ulja.”*

 Uzimajući u obzir koliko složeni mogu biti razlozi za gubitak i stanjivanje kose, ovo sasvim ima smisla. To ipak ne znači da ricinusovo ulje ne vrijedi uvrstiti u vaš režim njege kose. Ako se pravilno upotrebljava, ricinus može poboljšati stanje i elastičnost vlasi te spriječiti pucanje i gubitak vlage. “Budući da je ulje, ima više prednosti kod hidratacije i njege već guste, grublje kose koja zahtijeva više hidratacije od ostalih tipova kose”, kaže Guy.*

ŠTO SMO ZAKLJUČILI?

Znanost kaže da ricinusovo ulje neće pojačati rast vaše kose iz folikula, ali može poboljšati stanje vaše kose kako ne bi pucala prije nego što dosegne određenu duljinu. Može pomoći u jačanju zdravlja vlasišta povećavajući cirkulaciju, ali zbog njegove ljepljivosti  i guste konzistencije, više bi odgovaralo da ga stavite u masku, šampon ili regenerator.

Mi osobno imamo doista pozitivna iskustva s djelovanjem ricinusa na rast kose i sprječavanje ispadanja. Na samom rubu alopecije, posegnuli smo u spas ricinusu, kokosu i ružmarinu te kombinaciju koristili kao tretman prije pranja kose. Ostavili bi da djeluje 30 minuta i zatim nastavili s pranjem, a nekada bi čak i preko noći pustili da odstoji na kosi. Uslijedilo bi pranje šamponom bez sulfata, silikona, parabena i oštrih alkohola te regenerator i maska za kosu s kojom kapi ricinusa.

Internet iskustva kažu da ricinusu ipak pripada zasluga bržeg rasta i bujne kose. Kome vjerovati? Kojim putem krenuti rekao bi naš Bare? To je na Vama.

U nastavku Vam donosimo naše proizvode koji sadrže ricinusovo ulje.

Jamaican Black Castor Oil Strenghten & Restore Shampoo

JAMAICAN-BLACK-CASTOR-OIL-STRENGTHEN-&-RESTORE-SHAMPOO-8-OZ
JAMAICAN-BLACK-CASTOR-OIL-STRENGTHEN-&-RESTORE-SHAMPOO-8-OZ

Jamaican Black Castor Strengthen & Restore Conditioner 384ml

Shea-Moisture-Strengthen-and-Restore-conditioner
Shea-Moisture-Strengthen-and-Restore-conditioner

Jamaican Black Castor Strenght&Restore leave in conditioner

Jamaican Black Castor Oil Strenghten & Restore Treatment Masque 354ml

JAMAICAN-BLACK-CASTOR-OIL-STRENGTHEN-RESTORE-TREATMENT-MASQUE (1)
JAMAICAN-BLACK-CASTOR-OIL-STRENGTHEN-RESTORE-TREATMENT-MASQUE (1)

Jamaican Black Castor Oil – Original 118ml

Jamaican-Black-Castor-Oil-Original-118ml
Jamaican-Black-Castor-Oil-Original-118ml

Jamaican Black Castor Oil – Coconut

Jamaican-Black-Castor-Oil-Coconut-118ml
Jamaican-Black-Castor-Oil-Coconut-118ml

Jamaican black castor oil infused with Black Seed Oil- 4oz

Coconut CoWash Cleansing Conditioner 473ml

As-I-Am-COCONUT-COWASH-CLEANSING-CONDITIONER-473ml
As-I-Am-COCONUT-COWASH-CLEANSING-CONDITIONER-473ml

*Izvor: https://www.getthegloss.com/

Mashala Team

Ostavi komentar